Luftforurening belaster ikke kun miljøet og vores sundhed, den er også en tyv, der stjæler fugt, glød, og ren og spændstig hud. Forurening kan være årsag til urenheder, forstørrede porer, for tidlige ældningstegn, pigmentpletter og en hud, der er tør og skrøbelig.
Optimer din huds forsvar og beskyt den mod påvirkninger fra forureningen. Find inspiration i denne guide.

Rens huden
Brug et mildt renseprodukt, der effektivt renser din hud. Renser du huden én gang dagligt, så vælg at gøre det om aftenen, så fjerner du både makeup og en hel dags opsamling af forureningspartikler fra huden.
Du kan f.eks. bruge en muslin cloth eller en rensebørste sammen med dit renseprodukt for at frigøre huden for urenheder i dybden.

Beskyttelsesværn 
Gå efter masser af fugt, næring og antioxidanter i din serum, ansigtscreme og facemist, så huden holdes smidig, styrket og beskyttet.
Disse produkter fungerer hver især som et slags usynligt skjold, der hjælper med at modvirke forureningsskader og optimere hudens naturlige forsvar.
Skin Oxygen Strengthening Concentrate.
All Day All Year, Sisley.
Anti-Pollution Serum, Tromborg.
Anti Pollution mist, Verso.
Bioeffects nye anti-forureningsserum-duo består af et første step med højkoncentreret EGF og hyaluronsyrer, som henholdsvis stimulerer cellefornyelsen, minimerer pigmentforandringer og intensiverer fugten, og andet step med to powerfulde antioxidanter, der bekæmper de frie radikaler forårsaget af forurening.
EGF + 2A Daily Treatment, Bioeffect.

Detox
Kul er godt, når vi snakker forurening og afgiftning, fordi, det kan trække urenheder og forureningspartikler ud af dine porer og detoxe din hud.
Du finder kul i flere ansigtsmasker, som er skabt til, at du kan dybderense huden med dem et par gange om ugen. Kul finder du også i produkter, der er lavet for at give en mild og daglig detoxeffekt.
City Block Purifying Charcoal Clay Mask + Scrub, Clinique.
Porecting Solution, Dr. Jart.
Daily Superfoliant, Dermalogica.

Modvirk forureningseffekten indefra
Spis grøntsager og frugt – de indeholder vitaminer og antioxidanter, som holder de skadelige frie radikaler fra forureningen i skak. Ferskvandsalgen Chlorella kan hjælpe med til at afgifte og udrense kroppen og huden indefra for de skadelige stoffer fra forureningen.

 

Tekst og foto Sofie Jørgensen, Dewy This

HIDE COMMENTS (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.