Luftforurening belaster ikke kun miljøet og vores sundhed, den er også en tyv, der stjæler fugt, glød, og ren og spændstig hud. Forurening kan være årsag til urenheder, forstørrede porer, for tidlige ældningstegn, pigmentpletter og en hud, der er tør og skrøbelig.
Optimer din huds forsvar og beskyt den mod påvirkninger fra forureningen. Find inspiration i denne guide.

Rens huden
Brug et mildt renseprodukt, der effektivt renser din hud. Renser du huden én gang dagligt, så vælg at gøre det om aftenen, så fjerner du både makeup og en hel dags opsamling af forureningspartikler fra huden.
Du kan f.eks. bruge en muslin cloth eller en rensebørste sammen med dit renseprodukt for at frigøre huden for urenheder i dybden.
Aroma Cleanse Essential Cleansing Milk, Decléor 229 kr.
Skin Oxygen Depolluting Cleanser, Biotherm 185 kr.
Mia Fit, Clarisonic 1.630 kr.

Beskyttelsesværn 
Gå efter masser af fugt, næring og antioxidanter i din serum, ansigtscreme og facemist, så huden holdes smidig, styrket og beskyttet.
Disse produkter fungerer hver især som et slags usynligt skjold, der hjælper med at modvirke forureningsskader og optimere hudens naturlige forsvar.
Skin Oxygen Strengthening Concentrate, Biotherm 475 kr.
All Day All Year, Sisley 2.465 kr.
Anti-Pollution Serum, Tromborg 740 kr.
Anti Pollution mist, Verso 344 kr.
Bioeffects nye anti-forureningsserum-duo består af et første step med højkoncentreret EGF og hyaluronsyrer, som henholdsvis stimulerer cellefornyelsen, minimerer pigmentforandringer og intensiverer fugten, og andet step med to powerfulde antioxidanter, der bekæmper de frie radikaler forårsaget af forurening.
EGF + 2A Daily Treatment, Bioeffect 1.545 kr.

Detox
Kul er godt, når vi snakker forurening og afgiftning, fordi, det kan trække urenheder og forureningspartikler ud af dine porer og detoxe din hud.
Du finder kul i flere ansigtsmasker, som er skabt til, at du kan dybderense huden med dem et par gange om ugen. Kul finder du også i produkter, der er lavet for at give en mild og daglig detoxeffekt.
City Block Purifying Charcoal Clay Mask + Scrub, Clinique 315 kr.
Porecting Solution, Dr. Jart 50 kr.
Daily Superfoliant, Dermalogica 560 kr.

Modvirk forureningseffekten indefra
Spis grøntsager og frugt – de indeholder vitaminer og antioxidanter, som holder de skadelige frie radikaler fra forureningen i skak. Ferskvandsalgen Chlorella kan hjælpe med til at afgifte og udrense kroppen og huden indefra for de skadelige stoffer fra forureningen.

 

Tekst og foto Sofie Jørgensen, Dewy This

HIDE COMMENTS (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.