Caroline Corinth, Model

Caroline Corinth arbejder som model og har hele verden som sin arbejdsplads. Første gang, jeg mødte Caroline Corinth var i starten af hendes modelkarriere, hvor vi arbejdede sammen på et uforglemmeligt fotoshoot til modemagasinet Eurowoman. Forleden besøgte jeg Caroline i den flotte og hyggelige lejlighed i København.
Læs om hendes arbejde som model, hendes favoritprodukter, yndlingsret og om, hvordan hun holder sig i form.

Jeg har arbejdet som model siden jeg var 16 år og har sideløbende gået i gymnasiet og læst etnologi på universitetet.

At arbejde som model er ekstremt givende – men også meget udfordrende – på mange områder. Man rejser og er meget alene – på den måde tror jeg, man hurtigt udvikler en form for ekstra kompetence i at kunne klare sig selv ude i verden. Jobbet er også givende fordi, man kreativt får lov til at prøve alle mulige gakkede ting af og arbejde sammen med alverdens forskellige mennesker, både indenfor modebranchen, men også med folk udefra.
Sidst jeg var på en Garnier skydning, var der f.eks. en ansigtsmallingskunstner med på holdet. Han skulle male sine læber og lave aftryk af dem på papir, som vi derefter brugte på mig under optagelserne til reklamefilmen. Ham ville jeg aldrig have mødt ellers, og det var vildt fascinerende at få lov til at arbejde sammen med ham.

Det sjoveste i forbindelse med arbejdet som model kan være, hvis man er på et hold, der er sammensat på den helt rigtige måde, og der dermed er god energi. Og den største oplevelse var, da min mor rejste med mig i de første mange år – Det at kunne sidde sammen med hende på Maldiverne og se en solopgang, inden jeg skulle på arbejde, det var ret stort. Jobmæssigt har jeg fået lov til at skyde med Elle world wide og er i spansk Elle nu.

Det sværeste ved mit arbejde er ensomheden, og at skulle omstille sig konstant og ikke kunne love noget på hjemmefronten som f.eks. om jeg kan komme til fødselsdage, bryllup og sådan noget.

HVAD BETYDER SKØNHED FOR DIG?
Jeg synes, skønhed er individuelt, hvilket bliver tydeligt i modebranchen netop nu, med transkønnede modeller på catwalken og i modebladene og en stadig større diversitet i etniciteter.
F.eks. har Unique Models fået deres første pige, der går med hijab – det er et stort skridt.

Skønhed for mig er også et spørgsmål om at trives og have det godt og at være i balance både indeni og udenpå.

SKØNHEDSRUTINEN
Det er svært at have en helt fast skønhedsrutine, når man rejser så meget, som jeg gør. Men lige siden, jeg var barn, har jeg brugt en vaskeklud til at rense mit ansigt med både morgen og aften. Det er en helt almindelig vaskeklud i frotté. Man kan altid finde sådan en på hotellerne rundt omkring. Nogle gange stjæler jeg en med.
Jeg renser mit ansigt med vaskekluden både morgen og aften, efter, jeg har brugt rensevand fra enten Bioderma, Matas eller La Roche Posay på en vatrondel.

Hvis jeg skal rense min hud lidt mere i dybden f.eks. efter job, bruger jeg Dermalogicas Pre Cleanse Balm, som jeg har købt i L.A. Jeg renser med den før jeg bruger rensevand. Den er helt vaseline-agtig fed og jeg masserer den ind i ansigtet med en lille svamp.

Jeg bruger to dråber ansigtsolie fra Clarins. Jeg elsker mættende olier, der lægger sig på huden. Tidligere har jeg brugt en olie fra Kiehl´s, men den trængte for hurtigt ind. Ellers bruger jeg min fugtbooster i gelform fra Vichy. Den er jeg er helt vild med. Jeg har købt den i lufthavnen. Og når jeg er ude at flyve putter jeg boosteren på i et tykt lag og sprayer med ansigtsmist fra Jane Iredale, så min hud holdes gennemfugtet på turen.
Jeg lægger min Embryolisse creme eller en dagcreme fra Matas på, gerne med solfaktor i, lige efter boosteren, så cremen holder på fugten.

Jeg bukker mine øjenvipper med en vippebukker, reder mine bryn på plads og bruger læbepomade fra Tromborg på læberne. Den er virkelig god og let.

Min deodorant skal virke, og den fra Vichy er vildt god.
På kroppen elsker jeg at bruge olie eller en fed body balm fra Karmameju.

Når det er sommer, bruger jeg solcreme fra Biotherm, og en blond-spray i håret for at lysne det en smule.

MAKEUP
Jeg går stort set ikke med makeup til hverdag, men bruger min øjenvippebukker og reder mine bryn med en brun gel fra Tromborg. Jeg har lært, at man hellere skal bruge en tone lysere til sine bryn end, hvad man lige regner med, i stedet for en mørkere, så bliver de ikke for markerede.
Og så bruger jeg Bobbi Brown Foundation Stick for at tage lidt af rødmen i min hud. Jeg har den i to forskellige nuancer og mikser dem, så de passer til min hudtone. Jeg putter en lille smule på i en streg hen over næseryg, kinder, pande og hage og blender det ind i huden med fingrene.

Hvis det skal være helt crazy og jeg skal have mascara på, så bruger jeg altid Max Factor Falsh Lash Effect og altid i brun, det ser mere naturligt ud end en sort, som jeg synes bliver for hårdt til mig.
Skal jeg ud putter jeg lidt Tromborg Face And Body Shine over læbebue og kindben. Er jeg i humør til det, putter jeg gerne en rødbrun, mat læbestift på læberne. Ruby Woo fra MAC er en af mine favoritter.

Jeg foretrækker at holde middag hjemme, men når jeg tager ud er det på Chateau Motel. Min kæreste Simon (Simon Lennet, red.) har lige indgået samarbejde og åbnet endnu en Postnummerbar – ”1879”, udover ”1105” og ”1656”.

HÅR
Sanne fra Studio Cim Mahony laver mit hår – både klip og farve. Hun kan lave det, så det ikke ligner, at man lige har været til frisøren.
Jeg vasker mit hår ret ofte, da jeg træner en del. Jeg vasker det hver anden dag og lader det altid lufttørre. Synes ikke, det bliver pænt, når mit hår bliver tørret med en hårtørrer, men kan lide, at det får lov at tørre af sig selv og falde naturligt.

Jeg har været ret glad for at bruge Finishing Serum fra Iles Formula i håndklædetørt hår. Den dufter også vildt godt og når jeg bruger den, behøver jeg ikke parfume.
Nogen gange sprayer jeg Silkeprotein Balsam Spray i håret bagefter. Den gør håret blødere og giver det mere glans. Og så skal jeg begynde at bruge en leave in balm fra Less Is More, som jeg kan komme i inden arbejde eller inden håret tørrer. Den beskytter mod diverse varmeredskaber, som mit hår bliver udsat en del af på job.
Til sidst giver jeg håret lidt Limesoufflé, som samler håret og giver det noget struktur.

Når jeg har været i bad, børster jeg håret med min Mason Pearson børste. Jeg børster det sjældent, når håret er tørt, kun, hvis det er virkelig uglet. Jeg kan ikke lide, når håret bliver for fluffy.
Men de her børster er egentlig gode i tørt hår. De bruger fedtet fra hovedbunden og kører det ud i håret, så håret bliver mere smidigt og skinnende.

FAVORITDUFT
Jeg skifter lidt mellem mine parfumer. Har været rigtig glad for Le Labo´s Santal 33. Tidligere har jeg brugt lidt maskuline naturdufte og er nu gået over til Byredos Gypsy Water, der er mere syrlig og feminin på en meget fin måde og som jeg trængte til.

NEGLE
Jeg får manicure, når jeg er i New York.
Og når jeg en gang i mellem lægger neglelak er den rød eller gennemsigtig i en hvidlig tone og altid fra Essie eller OPI.

HVAD ER DIT BEDSTE BEAUTY TIP?
Mit bedste tip er vand og søvn.

TRÆNING & SUNDHED
Jeg elsker at gå. Jeg går, hvis jeg kan til alt. Også det, der måske er lidt for langt. Jeg tager altid trapperne i stedet for rulletrapper. Og så elsker jeg at løbe.
Siden foråret har jeg gået til boksning flere gange om ugen sammen med min veninde Emilie Lilja.
Hver søndag formiddag går jeg til ballet hos Balletkompaniet, og er også begyndt at komme en del i Power House igen, der har reformertræning og Burn and Built, som er halv puls og halv styrke.

Jeg har altid spist økologisk. Kan lide, at det, jeg spiser, er nogenlunde rent. Når det så er sagt, har jeg en sød tand, der skal styres. Prøver at gå efter mantraet ”alt med måde”.

Jeg har en favorit-smoothie, som jeg køber i Torvehallerne. Den er med spinat, broccoli, ingefær, citron, gurkemeje og grønkål.
Jeg er ret glad for kål og laver kålgryder med løg og hvidløg, kål som f.eks. hvidkål, grønkål eller spidskål og så med enten kylling, oksekød eller kalkunbacon, bouillonterning, vand og tørret basilikum. Om vinteren blander jeg den med lidt karry og mangochutney og om sommeren putter jeg ærter, gulerødder og frisk persille i.

Min kosttilskuds-cocktail består af fiskeolie, D-vitamin, magnesium og en vitaminpille. Jeg skifter mellem Puori og Solaray. Jeg synes jeg kan mærke, når jeg har brug for at tage dem. Hvis jeg ikke kan mærke det, tager jeg dem ikke.

Jeg sørger for at få en god nattesøvn. De mest uoverskuelige situationer bliver overskuelige, hvis man får nok søvn.

VELVÆRE
Jeg slapper bedst af i vores sommerhus i Kikhavn. For tiden læser jeg Det Europæiske Forår af Kaspar Colling Nielsen, og drikker Irma-te med lakrids og anis.
Jeg er en kæmpe slikmund og når jeg skal forkæle mig selv spiser jeg sukker, slik og chokolade. Jeg elsker bridge-blandinger og alt fra bageren som croissanter, romkugler og tebirkes.

Når jeg er i Paris elsker jeg at treate mig selv med at gå i hamam og blive skrubbet.

NYT ÅR
I år skal jeg rejse og arbejde på fuld tid. Til Februar tager jeg til New York og er, og så må vi se, hvad der byder sig af muligheder.

 

Tekst og foto Sofie Jørgensen, Dewy This

 

 

HIDE COMMENTS (2)
  1. Tak for super fed artikel med masser gode tips

    1. Hej Janne, selv tak. Dejligt du læser med her inde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.