Molly Egelind, Skuespiller

Molly Egelind arbejder som skuespiller. Hun er snart aktuel på scenen på Edison Teatret og medvirker i en ny TV-serie på TV2. I 2007 arbejdede Molly Egelind og jeg sammen første gang og på optagelserne til den filmpris nominerede spillefilm Fighter. Og for nylig besøgte jeg Molly i hendes flotte, farverige hjem, hvor hun fortalte mig om sin favoritmakeup, bedste ansigtsserum, hvordan hun holder sin hud smuk, håret sundt og stærkt og sine bryn flotte, og hvorfor hun kun spiser kød én gang om ugen.

Jeg har arbejdet som skuespiller, siden jeg var 12 år gammel, hvor jeg fik min første filmrolle i den danske spillefilm ”Okay”. Da jeg var 23, startede jeg på skuespillerskolen, fordi jeg ville uddanne mig og få en større teknisk sikkerhed i, hvad jeg gjorde, når jeg spillede skuespil.

Det kan være hårdt, men også udfordrende, spændende og sjovt at være skuespiller. Og jeg får lov til så sindssygt mange utrolige ting, som jeg aldrig havde drømt om, at jeg skulle opleve. F.eks. har jeg lige lavet en TV-serie, hvor vi var ude og sejle på en tremastet skonnert i ti dage. Det er en spændingsserie, en miniserie, der kommer på TV2 til vinter og som foregår i 1800-tallet. Så det var med korset og kyse på og ingen makeup.

Til april er jeg med i en forestilling på Edison. Det er et vildt interessant stykke, der handler om fordomme og om, hvor meget vi end gør os umage for ikke at træde andre mennesker over tæerne, være rummelig, accepterende og politisk korrekt, så er det bare så svært ikke at komme til at fornærme andre. Uanset hvor meget vi alle sammen gerne vil hinanden det bedste, så kommer de der fordomme altså bare i vejen. Jeg glæder mig helt vildt til at lave det.

GÅR DU OP I SKØNHED?
Jeg går meget op i skønhed. Jeg vil næsten sige, det er en hobby. Jeg læser om det, researcher meget og følger mange forskellige profiler på Instagram. Min egen smag til hverdag er ret afdæmpet, men jeg har også et job, der til tider kræver en vild makeup, som jeg selv laver til mine roller.

De produkter, der står på mit badeværelse, er nok en femtedel af alt det, jeg har. På mit loftsrum står der tre flyttekasser med hårprodukter, makeup, rundbørster, glattejern, øjenvipper, teatersminke, ting jeg skal bruge til at dække mine tatoveringer med, forskellige hårkure – altså alt muligt, som jeg ikke har plads til i min lejlighed.

Jeg begyndte at interessere mig for skønhedsprodukter og makeup tidligt. Jeg kan huske dengang min mor (Søs Egelind, red.) blev sponsoreret af Dior, og havde et af de der butiks-display, hvor alle øjenskygger i alle farver var. Dem kom jeg lige til at tage med ind på mit værelse, og så blev de mine. Og jeg har altid set min mor sminke sig, når hun skulle optræde. Mange gange et ret heftigt makeup-look.

SKØNHEDSRUTINEN
Jeg vasker mit ansigt med Milky Jelly Cleanser fra Glossier, som jeg elsker. Den renser uden at udtørre huden. Det er tredje gang jeg har købt den cleanser og jeg synes, at det er en kvalitetsstempling af produktet, hvis jeg bliver ved med at købe det samme produkt, når jeg er løbet tør. Så er det fordi, det er rigtig godt, ellers kan jeg nemlig sagtens finde noget andet.

Jeg bruger lidt forskellige serummer. Har lige købt nogle fra The Ordinary, som er en serie, hvor man selv skal sætte sin rutine sammen. Det er super fedt for sådan én som mig, der er så nørdet med produkter. The Ordinary har en rigtig lækker serum, som hedder Buffet, der er en blanding af forskellige peptider. Den bruger jeg først og så lægger jeg Niacinamid på fra Pudderdåserne, som er super lækker, lidt vandig og kølende. Jeg bruger den for at ensarte min hudtone. Derefter putter jeg lidt squalaneolie på fra The Ordinary, og oven på den, min ansigtscreme Moisture Surge Intense fra Clinique. Tror det er den femte krukke af cremen, jeg har nu.

Jeg bruger solbeskyttelse med faktor 50 fra ZO Skin Health oven på cremen. Den føles lidt som en primer. Jeg har været igennem rigtig mange solbeskyttelsesprodukter, og det er den første, jeg synes er lækker at få på. Og så beskytter den mod blå lysbølger fra computer og telefon, som også kan skade huden.

Når det er koldt, elsker jeg at bruge Kiehl´s Skin Rescuer ovenpå cremen før solcremen.

På mine læber bruger jeg Balm Dotcom fra Glossier. Jeg tror, jeg har seks styks af dem i flere varianter, som jeg putter i alle mine tasker og lommer. Det er en simpel vaselineagtig balm, men den er ret god og bliver længe på læberne.

AFTENPLEJE
Jeg tager tit bad om aftenen og renser med renseskum fra Rudolph Care. Efter bad bruger jeg serum med aktive ingredienser i, f.eks. vitamin C serum – man vågner op helt glat og glowy. Ellers bruger jeg serum med retinol fra Verso. Den er lidt mere anti-ageing. Jeg får nemt fregner og pigmentforstyrrelser i mit ansigt om sommeren, men der hjælper retinolserummet imod dem.

Til sidst bruger jeg Blue Beauty Drops, som er sindssygt lækker, og olien Eye Love omkring mine øjnene, når jeg har brug for det. Øjenolien gør, at jeg vågner op lidt mindre puffy om øjnene.

MASKER
Hvis min hud har brug for at blive renset lidt mere i dybden, bruger jeg en lermaske fra Origins. Føler jeg mig ekstra tør, elsker jeg at pakke mig ind i en rigtig fed ansigts-natmaske fra Balance Me.

MAKEUP
Jeg bruger kun makeup til hverdag, hvis jeg skal noget særligt. Concealeren Pro Long Wear fra Mac er vildt god og jeg blander den i min dagcreme, hvis jeg vil have et lidt mere foundation-look. Jeg har også en concealer fra Glossier, der er vildt nem at arbejde med. Det skal ikke være for dækkende, jeg kan godt lide, at man kan se huden igennem.

Jeg bruger en pudder fra Charlotte Tilbury. Det er den pæneste pudder, der findes i verden. Den fjerner, hvis man er lidt greasy, men uden, at huden bliver mat. Min bronzer er fra Tom Ford. Den er så pæn på huden og får den til at se lidt mere levende ud.

Jeg er besat af highlighters og har mange forskellige, f.eks. fra Fenty Beauty og Pat McGrath. De er super lækre og det bliver så pænt, når man putter lidt på toppen af kindbenene og i øjenkrogene.

Jeg gør, hvad jeg kan for at tæmme mine bryn. Jeg har nærmest mere morgenhår i mine bryn, end jeg har i mit hår. Jeg bruger en Brow Styler fra Dior, der er genial og som jeg kan udfylde små huller i brynene med. Derefter reder jeg mine bryn med en bryngel fra L´Oreal. Jeg venter til gelen tørrer og reder så brynene med Boy Brow, der er lidt tykkere og lidt mere voksagtig, og som kan få mine bryn til at opføre sig, som jeg vil have det.

Jeg er ret glad for mascaraen Extended Play fra Mac. Lige nu prøver jeg en mascara fra Eyeko af, som virker vildt god. Jeg kan godt lide en lidt mere tør mascara, hvor man kan få lov at børste meget på.

FESTMAKEUP
Jeg elsker at gøre mig flot, hvis jeg skal til fest eller på date med min mand. Jeg bruger enten en læbestift fra Tom Ford, eller en fra Charlotte Tilbury, som laver de lækreste teksturer og farver, f.eks den lidt matte og nude Very Victoria, der er opkaldt efter Victoria Beckham.

Jeg er vild med glimmerøjenskygger, og Urban Decay laver nogle sjove nogle med rigtig meget glimmer i. Jeg bruger Too faced øjenskyggeprimer under øjenskyggen, så den ikke drysser, og så den holder længe.

HÅR
Mit hår er langt, tykt, krøllet og tørt. Jeg er gået over til nærmest kun at bruge hårprodukter fra Purely Professional, som er uden silikone, parfume og sulfater. Det har gjort en kæmpe forandring for mit hår. Det knækker ikke længere, fordi det ikke bliver udtørret af sulfater. Da jeg var med i den sidste TV-serie, skulle mine lyse striber dæmpes med en farvetoner. Toneren fik jeg i håret i oktober og den er stadig ikke vasket ud, fordi jeg ikke bruger produkter med sulfater i. Det er jo helt vildt, hvor længe man kan bevare farven i sit hår, hvis man dropper produkter med sulfater.

Nogen gange bruger jeg Olaplex-kur i vådt hår om natten. Den forbedrer strukturen i håret og gør det vildt lækkert og pænt.

Mine hårbørster er fra Mason Pearson og jeg børster håret med dem, inden jeg vasker det.

KROP
Jeg elsker at smøre mig ind i Body Hero sættet fra Glossier, som består af en vaskeolie, man bruger i badet og en fed bodylotion med lidt shimmer, man smører på fugtig hud.

HVILKEN PARFUME ELSKER DU?
Min favoritduft er Gypsy Water fra Byredo. Jeg har været i Amsterdam vildt mange gange og der har de den mest fantastiske beauty butik, Skins Cosmetics, i to etager og kun med niche-produkter. Det var der, jeg duftede til parfumen første gang. Jeg fik en prøve og blev med det samme forelsket i den, så jeg gik tilbage og købte den. Jeg bruger den hver dag, den er ikke så prangende, har undertoner af træ og dufter lidt af vanilje. Jeg er også vild med Neroli Portofino fra Tom Ford, som er dejlig, når solen skinner.

BEHANDLINGER
Jeg har været inde hos Kenny Anker og få lavet bryn nogle gange. Han er en mega dygtig troldmand og kan få bryn til at se fantastiske ud. Jeg har fået en peeling i ansigtet hos klinikken Retouch et par gange, og det virker rigtig godt for min hud. Efter en behandling ser den nærmest ud som om, den er blevet photoshoppet.

SUNDHED
Jeg spiser lige præcis, hvad jeg har lyst til og nægter ikke mig selv noget som helst. Til gengæld går jeg helt vildt meget op i, at min egen og min families mad er økologisk. Vi spiser meget vegetarisk mad, og kun kød én gang om ugen. Aldrig store røde bøffer, men f.eks. lidt økologisk bacon i en tærte. Jeg har skruet ned for mit kødforbrug på grund af de miljømæssige omkostninger og dyrevelfærden. Vil gerne gøre, hvad jeg kan for at bidrage til, at vi ikke skal producere så vanvittigt mange dyr. Jeg kan kaste op over kæmpestore bakker med kyllingefileter til kun tredive kroner – det kan jo ikke lade sig gøre, hvis det skal være kvalitet og hvis dyrene har haft det godt.

Laver jeg spaghetti bolognese, bruger jeg en pakke økologisk hakket oksekød og en dåse hvide bønner – på den måde bruger jeg mindre kød, men der bliver dobbelt så meget mad.

Jeg elsker croissanter, tandsmør på brødet, og en kop god varm kakao med masser af flødeskum. Jeg er ikke forskrækket over mad, jeg går bare op i, at det ikke skal være giftigt for mig og min familie.

KOSTTILSKUD
Jeg har længe taget kosttilskuddet MSM. På glasset står der, at det er et kosttilskud til hunde, men det skal man ikke blive forskrækket over. Jeg tager det for mit hår, mine led og negle, og fortæller alle mine veninder, der har været gravide, er stoppet med at amme og som oplever, at håret falder af, at de skal prøve at tage MSM – håret vælter ud, det vokser hurtigt og bliver tykkere. Og man får så stærke negle af det, at man kan banke søm i med dem.

Jeg tager også mulitivitaminpiller og altid masser af D-vitamin.

TRÆNING
Jeg er holdt op med at dyrke alt, hvad der hedder kredsløbstræning, jeg gider ikke at svede. Så nu er jeg begyndt at løfte vægte i stedet for. Når jeg går fra vægttræningen føler jeg mig stærk, den fornemmelse elsker jeg! Jeg synes også det er lidt fedt, at man ved at øge sin muskelmasse, øger sin forbrænding, selv når man sidder stille.

HVAD LAVER DU F.EKS PÅ EN MANDAG AFTEN?
Mandag går jeg til keramik med mine 7 veninder på aftenskole på Østerbro. Det er så hyggeligt! Vi er der i tre timer, laver keramik og snakker med hinanden, mens vores telefoner ligger ude i garderoben. Det er så zen-agtigt at lave noget med sine hænder. Jeg er meget spændt på, hvad der venter mig på mandag, for sidste gang blev jeg færdig med to ting, der skulle brændes – en vase og et fad til mine croissanter.

 

Tekst og foto Sofie Jørgensen, Dewy This

HIDE COMMENTS (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.