Marianne Schrøder, Model

Marianne Schrøder arbejder som model. Hun er oprindeligt fra Norge, men bor på Nørrebro i København. Få Marianne Schrøders tips til skønhed og frisk, fugtet hud, ansigtsmasker, yoga, en god shampoo, flot økologisk makeup og vildt pæne neglelakker.

Jeg er født og opvokset i Norge, men flyttede fra Norge til Danmark efter jeg blev færdig med gymnasiet. I Danmark blev jeg opdaget som model og rejste derefter til New York, hvor jeg boede og arbejdede. Fire år efter flyttede jeg til Århus og senere til København, hvor jeg nu har boet i omkring 14 år. Jeg er superglad for at bo i København. Jeg elsker byen, især Nørrebro, hvor jeg bor og jeg er vild med, at jeg kan cykle til alt året rundt.

Jeg føler, at jeg er blevet båret igennem mit liv. Jeg har selvfølgelig været medbestemmende i det, der skulle ske, taget beslutninger om at bo de forskellige steder og sagt ja til alle mulige forskellige jobs. Men de beslutninger, jeg har taget er kommet meget naturligt og har været uden de store forhindringer. Jeg har altid været glad for at arbejde som model, men jeg respekterer og forstår modebranchen meget bedre nu. Jeg forstår min position bedre og har stor respekt for f.eks. designere, som dedikerer sig fuldt ud og bruger alle penge og energi på at designe en kollektion, eller en fotograf eller stylist, der bruger mange timer på at planlægge et foto-shoot.

HVAD ER VIGTIGST, NÅR VI SNAKKER SKØNHED?

Jeg synes det vigtigste er at man har det godt med sig selv, at man er glad for den man er og hviler i sig selv. Jeg synes ikke man skal tage sig selv for højtideligt, men i stedet turde grine, lege og være nysgerrig. Skønhed er også at tage vare på sig selv ved at dyrke sine relationer, at se en god film eller tage ud at rejse og blive inspireret med nye oplevelser. Og så at huske at få nok søvn, vand, at spise god mad og at pleje sin hud med en dejlig creme.

RUTINEN

Jeg vasker mit ansigt med Gentle Cleansing Creme. Derefter bruger jeg en serum og så nogle dråber ansigtsolie som jeg giver mig selv en ansigtsmassage med i et par minutter. Jeg elsker at massere mit ansigt hver dag. Det tager ikke lang tid, koster ingen ting og giver liv og friskhed til min hud og mit ansigt.

Min hud har altid været ret nem at pleje og jeg har aldrig haft særlige problemer med den, andet end lidt tørhed en gang i mellem. Men så bruger jeg et par ekstra dråber olie sammen med min ansigtscreme, så huden bliver fugtet godt igennem. Jeg elsker særligt Detox-olien fra Tromborg, der gør min hud blød og fugtmættet uden at se fedtet ud.

Jeg dupper en øjencreme fra Mario Badescu rundt om mine øjne. Nogle gange bruger jeg en øjenolie med koffein i, som dufter dejlig og føles kølende.

Om aftenen renser jeg mit ansigt igen og hvis jeg har makeup på bruger jeg makeup-remover fra Bioderma. Derefter masserer jeg mit ansigt og afslutter med en natserum fra kiehls, en fed creme fra Beauté Pacifique og min øjencreme.

MASKER

En gang i mellem lægger jeg en ansigtsmaske som jeg sover med for at give huden et ordentlig boost med fugt. Faktisk lægger jeg to masker – Exuviance Bionic Oxygen Facial, den detoxer og stimulerer hudens kollagenniveau. Og så Deep Hydrating Mask, der dufter fantastisk og går ind og neutraliserer forurening fra dagen.

KROP

På min krop bruger jeg en silkeblød bodylotion efter bad, og hver aften på benene. Af og til bruger jeg en bodyscrub i badet.

HÅR

Jeg er begyndt at bruge en shampoo, der hedder New Wash. Den skummer slet ikke og man skal massere den godt ind i hår og hovedbund. Jeg har lidt tør hovedbund og synes, at mange af de skummende shampooer giver mig endnu mere tørhed. Men nu har jeg prøvet denne i nogle uger og den virker ret god for både mit hår og min hovedbund.

BRUGER DU MAKEUP?

Sommetider bruger jeg lidt makeup. Jeg faldt for RMS som er et økologisk og bæredygtigt mærke og jeg synes, at det er vildt lækkert. De har nogle flotte farver og det ser pænt og naturligt ud på huden. Jeg elsker deres Uncovered foundation, som jeg dupper en smule af på huden under øjnene og rundt om næsen. Så min lip 2 cheek på kinder og læber og Buriti Bronzer på øjnene, der får min øjenfarve til at poppe og se endnu mere blå ud. Nogen gange bukker jeg mine vipper og tager mascara på.

BRYN

Mine bryn er helt lyse. Da jeg var yngre tegnede jeg dem op, så de blev mørkere, men så var der nogle makeupartister på jobbet, der sagde til mig, at det var rigtigt fint, at de var så lyse. Så jeg lod dem være som de er og har accepteret dem. I dag er jeg vildt glad for at noget ved mig selv, som jeg ikke har været særlig glad for bliver fremhævet som noget smukt.

SPISER DU SUNDT?

Jeg spiser ret sundt og vælger næsten altid fuldkorn frem for hvidt brød. Jeg spiser for at blive mæt, og indtager helst ikke for mange tomme kalorier. Jeg kan dog godt lide slik og kage, og chips med dip, men vælger altid en god mørk chokolade, når jeg har lyst til noget lækkert.

Jeg kan spise stort set, hvad jeg vil uden at tage på, tror jeg, men tænker en ekstra gang på, hvad jeg spiser i forhold til at passe godt på min hud. Jeg spiser mindre og mindre kød og prøver at huske at spise fisk. Det er aldrig helt let at få fat i god fisk, men i Torvehallerne kan man altid finde et godt udvalg.

Herhjemme køber vi i perioder Pescetarskassen fra Skagen Food, hvor der er til to dage med fisk og til en med en vegetarret. Retterne er nogle gange lidt komplicerede og jeg er ikke særlig god til at lave mad, men når jeg følger de medsendte opskrifter til punkt og prikke, så går det fint. Det smager sindssygt godt og det er så dejligt at mine børn også kan lide det, for det meste. Vi er nu også vilde med spejlæg og rugbrødsmadder.

KOSTTILSKUD

Jeg tager omega 3 som jeg har læst er godt for blandt andet hjerte og karsystem, en multivitaminpille og to kapsler kosttilskud til hud, hår og negle, som jeg kan se effekten af på mine negle – de vokser hurtigere. Jeg tager magnesium, når jeg husker det om aftenen. Jeg har hørt at magnesium er godt for nervesystemet og urolige ben.

BEHANDLINGER

Jeg har været hos Exuviance og fået ansigtsbehandling i mange år og har været rigtig glad for det. Og nu er jeg begyndt hos Nui, hvor jeg får en times ansigtsmassage. Så jeg kombinerer altså de to steder og behandlinger, hvilket virkelig er luksus. Sara Maria fra Nui gør noget for at stimulere musklerne i dybden og her tror jeg, hun har fat i den lange ende, hvad angår spændstighed og opstamning af huden. Hun bruger gua sha og face rollers, og hendes fingre er fantastiske. Jeg prioriterer at gøre det ca. en gang om måneden.

FAVORITPARFUME

Jeg har faktisk en hang til mandedufte. Jeg vil gerne have dem lidt krydrede som for eksempel Aoud Lime fra Montale. Men når jeg skal vælge nogle mere feminine, så har jeg tre favoritter. Gypsy Water fra Byredo, Rose Elixir fra Montale Paris og Bergamotte 22 fra Le Labo. Og så har jeg en hverdagsduft som jeg har købt hos Manufactum i Hamborg, der hedder Firming Fennel fra Panier Des Sens En Provence. Min lyserøde For Her fra Narciso Rodriguez er også virkelig god. Inden jeg købte den, mødte jeg flere, der havde den på og så forelskede jeg mig i den. Jeg synes, der er noget nostalgisk over den. Den minder mig om en særlig tid.

NEGLELAK

Mine favoritneglelakker er fra Essie. Jeg går mest med lyserød, brun og rød. Og jeg har dem altid på med en topcoat for at beskytte lakken og få den til at holde længere. Jeg tror også jeg vil begynde at bruge topcoat alene på mine negle de dage, hvor jeg ikke gider at have farve på dem.

YOGA

Jeg slapper af, når jeg laver min yoga. Jeg laver den stort set hver dag og bruger nogle forskellige yoga-apps. De gode Apps hedder Yoga Studio og Asana Rebel, og så er der hjemmesiden Yogastream.dk, som jeg også kigger på. Hvis du ikke orker en hel times yoga, så gør det tyve minutter og byg det langsomt op, så du kommer godt i gang. Jeg har altid dyrket meget yoga og har prøvet mange former – blandt andet hatha, bikram, astanga, strala og yin yoga og er ret vild med at kombinere de forskellige former for yoga efter hvilket humør jeg er i. Jeg elskede at gå hos Hamsa Yoga, da de lå her på Nørrebro. Nu er der heldigvis åbnet et yoga center i min gade, der hedder Yogaflat og som er rigtig godt. Der er i hvertfald en af underviserne dernede, som også underviser hos Hamsa, så det er et godt tegn.

 

Tekst og foto Sofie Jørgensen, Dewy This

HIDE COMMENTS (2)
  1. Hvor ser øjenskyggerne lækre ud – hvor er de mon fra?

    1. Hej Maria, ja, det er de også. De er fra det naturlige og økologiske mærke RMS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.