Marie Bach Hansen, Skuespiller

Marie Bach Hansen er skuespiller. Hun har medvirket i talrige teaterforestillinger og spillet roller i film og TV-serier, blandt andet i Danmarks Radios prisvindende dramaserie “Arvingerne”. Jeg cyklede hjem til Marie Bach Hansen på en solrig formiddag, og vi talte om hendes rutine og skønhedsfavoritter, om hårfarve, inspiration, skuespil og gode bøger hun læser. Her deler Marie Bach Hansen sine bedste tips til hårolie, fugt til huden, den perfekte foundation og til det, der giver hende god afslapning og velvære.

HVAD ER DU OPTAGET AF FOR TIDEN?
Jeg er meget optaget af at dygtiggøre mig som skuespiller. Når jeg har pause mellem jobs, så forsøger jeg at tage mig tid til at videreuddanne mig selv. Også for at holde nysgerrigheden ved lige. Jeg læser bøger, ser film, tager kurser i teknikker, spiller musik og går til arrangementer med ligesindede. Jeg elsker at nørde og gå i dybden og det har jeg tid til mellem projekter.

HVORDAN ER DIN HUDPLEJERUTINE?
Jeg sørger altid for at rense min hud godt og bruger Hero, der stabiliserer min huds pH-værdi. Derefter bruger jeg ansigtsolien Wild Carrot fra Herbal Salvation. Den er vildt god hele året rundt. Jeg elsker flere forskellige ansigtscremer og skifter lidt mellem dem. Jeg er rigtig glad for cremen Uplifting Ruth. Den giver min hud masser af fugt.
Nogle gange bruger jeg lidt øjenolien, og så er jeg blevet besat af fugtmists og har altid en med mig i tasken.

ESSENTIALS
Min Calendula-creme beroliger min hud helt vildt, hvis den slår ud eller mangler fugt.
Min hårolie kan jeg nærmest ikke klare mig uden. Den plejer mit hår vildt meget og gør det nærmest medgørligt.

DU HAR FARVET DIT MØRKE HÅR LYST. HVAD ER HISTORIEN MED DET?
Jeg har altid leget med mit hår. Jeg klippede det helt kort fra helt langt da jeg var 17 år. Fik det farvet helt rødt til et teaterstykke på Grønnegårdsteatret, hvor jeg skulle spille rød furie. Da jeg var med til at lave TV-serien Arvingerne, i 4 år, og Danmarks Radio i det tidsrum bestemte over mit hår, så trængte jeg virkelig til at rebelle, da vi var færdige med optagelserne. Det blev til det blonde look, som jeg længe havde villet prøve. Men det tog ca. 8 måneder før den rigtig var der, fordi min frisør ville passe på mit hår og lave striber i stedet for at farve mit hår platinblond på en enkelt dag.

Selvom jeg har været meget utålmodig med at få farvet håret blond, så er jeg dybt taknemmelig for, at min frisør har taget det skridt for skridt, fordi, at det har resulteret i at mit hår klarer det ret godt i dag.

HVAD BRUGER DU TIL DIT HÅR?
Jeg bruger shampoo og conditioner med aller mest fugt og tyngde i. Og min hårmaske, næsten hver gang, at jeg har vasket mit hår. Til pleje og styling bruger jeg en del hårolie, og putter også conditioner i det våde hår, men uden at skylle det ud igen. På den måde giver jeg det masser af fugt. Behandlingen ville få manges hår til at klaske sammen og blive fladt, men mit hår kan ikke få nok olie og fugt.

PARFUMEFAVORIT
Chanel No 5 kan jeg aldrig slippe. Jeg elsker den!

MAKEUP
Jeg elsker god hud og masser af sort om øjnene, en gang i mellem. En af mine foundation-favoritter er helt klart Giorgio Armanis Designer Lift. Den er alle pengene værd, er drøj i brug og holder derfor længe. Den giver et perfekt no makeup-look og dækker samtidig fint.

VELVÆRE & AFSLAPNING
Jeg slapper vildt godt af på den helt passive måde, ved at starte med at se en tv-serie, som jeg har fået anbefalet, og så se hele serien henover et par dage. Det er så godt at give sig selv lov til at forsvinde ind i et univers, hvor man lærer nogle karakterer at kende, bliver inspireret og kan se afsnit efter afsnit!

Noget som jeg på det seneste har erfaret med hensyn til afslapning og ro, var da jeg var i London i 4 dage, hvor min telefon blev stjålet lige da jeg var landet med flyet. Efter at have været i panik, meldte jeg den stjålet. Og havde så 4 dage uden telefon, hvilket var noget af det mest afslappende jeg længe havde prøvet. Jeg fik læst en hel bog, jeg snakkede med folk på gaden og fandt selv vej rundt i byen. Det føltes så afslappende og nærende for hjernen at være helt skærmfri.

LÆSELYST
Jeg elsker at læse bøger. Jeg er lige blevet færdig med Gift af Tove Ditlevsen. Den er fantastisk! Nu læser jeg Agnes Henningsens 8 binds erindringer. Det er så vildt at læse om hendes liv, hendes kampe, kærlighed og møder med ikoner som Herman Bang og Georg Brandes.

ER DER EN ANSIGTSMASKE DU ER GLAD FOR?
Jeg har netop fået øjnene op for ansigtsmasker – det er så dejligt og føles som en luksus at sidde herhjemme med en hvid maske på, et par gange om ugen. Lige nu er jeg rigtig glad for Honey & Jasmine Mask fra The Organic Pharmacy – den giver så meget fugt til min hud!

HVILKE KOSTTILSKUD SPISER DU?
Jeg spiser multivitaminpiller, D-vitamin og omega-3 dagligt.

TRÆNING
Træning burde være rigtig vigtigt for mig. Men det er det bare ikke. Jeg er kommet overens med at jeg aldrig finder den sport eller træningsform, som jeg bare er vild med.

Jeg elsker at gå lange ture og når jeg skal spille roller, som er veltrænede, så er jeg en disciplinens mester og er ekstremt dedikeret. Jeg skal motiveres af en rolle før, jeg synes, det er rigtig sjovt. Men jeg prøver stadig at overbevise mine ben om at de skal ud at løbe en gang imellem – jeg får så god luft til tankerne og har det meget bedre, når jeg har løbet en tur.

LOKAL SHOPPING
Økologi er ekstremt vigtigt for mig. Jeg køber altid økologisk. Fordi det er det bedste for vores jord og for vores dyr. Og jeg bliver mere og mere overbevist om, at det er mindst lige så vigtigt at købe så lokalt man kan. Det er jo klart det mest bæredygtige at købe grøntsager, der er dyrket på en mark i Danmark fremfor at købe nogle, der er fragtet helt fra Spanien eller Afrika.

 

Tekst og foto Sofie Jørgensen, Dewy This

 

 

HIDE COMMENTS (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.