Anne Staunsager, Makeupartist

Anne Staunsager, 38 år, er en af Danmarks bedste makeupartister. Hun har kreeret smukke og fantasifulde looks på danske og internationale modeller og personligheder til kampagner, på modeuger og magasiner gennem 19 år. Jeg besøgte Anne, der fortalte om livet som makeupartist, om sin inspiration og sine favoritprodukter.
Læs om hendes personlige skønhedsrutine, bedste tips til makeup, gode mascaraer, yndlings blush og om hvilke få produkter, der skal til for at få en smuk hud.

Jeg er så heldig, at mit arbejde for det meste slet ikke føles som arbejde. Jeg får lov til at være kreativ og får et dagligt indblik i alverdens æstetik, lige fra alt det, jeg bliver inspireret af, til konkrete ting såsom styling, makeup og billeder.
Jeg er vildt glad for at være endt med at arbejde som makeupartist og at være i en meget kreativ branche.

Jeg elsker, når jeg får lov til at være kreativ, ikke kun på et ansigt, men også at eksperimentere med at male på papir og på billeder. Nogen gange laver jeg personlige projekter, hvor jeg får afløb for mine lidt mere gakkede idéer, og en gang imellem får jeg dem printet i magasiner, som godt kan lide et lidt anderledes udtryk.

Om aftenen før et job renser jeg mine pensler og pakker de produkter jeg ved, jeg skal bruge. Jeg har et helt lager af produkter herhjemme, med alt mellem himmel og jord, så jeg skal altid nøje overveje, hvad jeg får brug for til hvert enkelt job, og pakker efter det.

INSPIRATION
Jeg sidder tit på nettet og holder mig opdateret med, hvad, der sker i mode- og skønhedsbranchen. Jeg kigger også på Pinterest og bliver ført alle mulige spændende steder hen, hvor æstetik måske har et andet udtryk end det, jeg er vant til. Og det er der, jeg finder allermest inspiration, der hvor jeg bliver ført i en anden retning end først tiltænkt.

Når jeg rejser rundt med mit arbejde kan jeg heller ikke undgå at finde inspiration på min vej – hos mennesker, i naturen, i forretninger, på udstillinger. Alt det, jeg møder kan i princippet inspirere mig til min næste opgave.

HVAD ER DET ULTIMATIVE MAKEUPKIT?
Det består af fem gode produkter og kan bruges af alle, der vil have et smukt og naturligt look.
En foundation fra RMS Beauty, som du kan dække huden let med og som giver fin glød.
Den matte solpudder Hoola fra Benefit, der kan bruges til at skabe lidt naturlig form i ansigtet med. Macs Paint Pot Groundwork, den er blød og lysebrun og er perfekt at omkranse øjnene med, og L’Oréal So Couture, der er en rigtig god mascara. Og så min yndlings lipliner i farven Pillowtalk fra Charlotte Tilbury til at tegne læberne let op med.
Produkterne har jeg blandt andet brugt på model Josephine Skriver til en forside, jeg lavede med hende for magasinet Elle. Jeg afsluttede looket med Calendula face mist fra Tromborg for at friske op, tilføre ekstra liv til huden og give den et dewy look.

HUDPLEJERUTINEN
Jeg elsker fugt. Jeg har en ret tør hud, så jeg har brug for lidt ekstra fugt for at få en god glød.
Om morgenen renser jeg mit ansigt, mens jeg er i bad, enten med Face Scrub eller foam. Derefter bruger jeg facemist og faceoil fra Rudolph Care, som jeg nogle gange topper med Skinfood fra Weleda.
Ca. en gang om ugen blander jeg lidt selvbruner i min dagcreme, så jeg ser lidt friskere ud.
De produkter giver mig den glød, jeg elsker.

Om aftenen renser jeg af med en babywipe – ja jeg ved det godt – og derefter tager jeg nat-ansigtsolie på fra Aurelia, som dufter fuldstændigt fantastisk af lavendel.
Alt efter, hvor tør min hud er, kan jeg nogle gange toppe olien med en natmaske fra Decleor, som fugter og giver nyt liv til min tørre hud.

MAKEUP
Min hverdagsmakeup består af Tinted Moisturizer fra Laura Mercier med spf 20 i, og en concealer fra Bare Minerals til at dække urenheder med.

På kinderne bruger jeg blush og på mine vipper bruger jeg en mascara fra Benefit, der hedder Roller Lash, som giver definerede og naturlige vipper.

Det er som udgangspunkt det eneste makeup jeg bruger på mig selv – jeg er vild med det helt naturlige look.

FAVORIT BLUSH
Jeg elsker blush! Det kan friske et ansigt op og give liv og glød. Mine personlige favoritter lige nu er Modest fra RMS og Rose Reverie fra Miild.

Det bedste tip jeg kan give med blush er at lægge den lidt lavere end man lige tror, man skal lægge den. Det vil sige lige under æblekinderne. På den måde får du både friske kinder, men skaber også form på dit ansigt. For at give endnu mere form kan du starte ud med at lægge lidt solpudder i et tretal fra tindingen, videre ned til kindben og til sidst en smule ned på kæben. Afslut med en frisk rosa blush lige under æblekinderne.

YNDLINGSPARFUMEN
Som hverdagsparfume bruger jeg den diskrete Signature Notes fra Rudolph Care og når jeg skal dufte af lidt mere, elsker jeg Rose fra Stella McCartney.

HVAD ER DIT BEDSTE BEAUTYTIP?
Sørg for at have en smuk hud med glød. Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort, men som udgangspunkt skal man altid sørge for, at huden er godt fugtet både inde- og udefra. Find ud af, hvad din hud har brug for, det er nemlig meget forskelligt fra person til person. Brug f.eks. en tinted moisturizer og giv huden ekstra glød med en solpudder og en highlighter – det kommer du rigtig langt med.
Du behøver faktisk ikke særligt meget makeup for at få et smukt resultat.

 

Tekst og foto Sofie Jørgensen, Dewy This

HIDE COMMENTS (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.